τυροκροκέτες με φέτα και λαδοτύρι
τι χρειαζόμαστε:
1/4 φέτα Αγροτικού Συνεταιρισμού Μανταμάδου
1/4 λαδοτύρι Αγροτικού Συνεταιρισμού Μανταμάδου
αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
πιπέρι
ελαιόλαδο Μυτιλήνης για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Με ένα πηρούνι θρυμματίζετε τα υλικά και προσθέτετε το τριμμένο λαδοτύρι. Ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε. Πιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά για να γίνουν μια ζύμη για να φτιάξετε τις κροκέτες. Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε ελαιόλαδο Μυτιλήνης.

Μπουγιουρντί
τι χρειαζόμαστε
2 παχιες φέτες φέτας Αγροτικού Συνεταιρισμού Μανταμάδου
3 φέτες γραβιέρας Αγροτικού Συνεταιρισμού Μανταμάδου
2 φετούλες ντομάτα
1/2 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
Ελαιόλαδο Μυτιλήνης
Ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι
Προαιρετικά μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε ένα πήλινο βάζουμε πρώτα τη φέτα. Από πάνω τοποθετούμε το κασέρι, έπειτα τη ντομάτα και τα κομματάκια πιπεριάς. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και κόκκινο πιπέρι όσο θέλουμε. Το βάζουμε για 2-2,5 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων. Εάν έχετε χρόνο, κάντε το στον φούρνο, θα ροδοκοκκινίσουν τα τυριά.


English
Turkish